©2018 by Flexine (voor wie nood heeft aan administratieve ondersteuning)

Administratieve ondersteuning

  • Flexine

WAAROM MOET JE, ANNO 2019, EEN VIRTUAL ASSISTANT (VA) INHUREN?

Succesvol zijn kan je niet alleen. Iedereen, ook superproductieve mensen, heeft hierbij hulp nodig. De slimsten onder hen krijgen meer werk af en vinden daarnaast ook tijd voor zichzelf door hulp van hun (virtuele) vrienden te aanvaarden.


Heb je er ooit van gedroomd om jezelf te klonen? Je zou ‘je andere jij’ dan de saaiere klussen kunnen laten doen zodat jijzelf de dingen kan doen waar je het meeste van geniet en die van belang zijn voor de kernactiviteit van je zaak.


Als je de zaakvoerder bent van een KMO, een freelancer of een zelfstandig aannemer, dan sta je er niet voor te springen om iemand, zoals bijv. een VA, aan te werven. Wie kan dat nu betalen? De realiteit is echter dat je tijd krijgt om meer geld te verdienen met te doen wat telt en met wat je bijgevolg goed kan door enkele tijd- en energie-opslorpende taken uit te besteden.


Velen onder ons hebben het begrip “VA” leren kennen door het boek “Een werkweek van 4 uur” van Tim Ferriss waarin hij “het werk en het leven” uitbesteedt aan “VA’s” zodat hij zich kan focussen op zijn passies.


Volgens Wikipedia zijn er wereldwijd zo’n 25.000 VA’s die anderen ondersteunen bij het uitbouwen van hun onderneming. Als je geen personeel wil aanwerven, maar toch extra hulp nodig hebt om door je werk te geraken, kan je er dus niet meer omheen.


Voor je beslist om een VA onder de arm te nemen, lees je best eerst verder om te weten wat hun vaardigheden zijn en hoe ze je zaak vooruit kunnen helpen.Wat doet een virtual assistant?


Een VA kan je zien als een werknemer die op uurbasis en van op afstand voor je werkt.

Sommige VA’s doen research voor een auteur/redacteur, anderen kunnen telefonische interviews en meetings voor je opzetten, nog anderen helpen je bij de boekhouding en er zijn er die je kunnen helpen bij het maken en het onderhouden van je website, …


Veel voorkomende vaardigheden zijn input van gegevens, online research, e-mailbeheer, commerciële binnendienst, boekhouding, administratieve ondersteuning, marketingondersteuning, boeken van reizen, vertalingen en proofreading.Wat zijn de voordelen van het inhuren van een virtual assistant?


Als je overweegt om een VA in te huren, dan is dat omdat je tijd wil vrijmaken om meer omzet te draaien voor je bedrijf.


Een copywriter, bijvoorbeeld, kan beroep doen op een VA om de website te onderhouden. De copywriter kan dit natuurlijk ook zelf, maar dan gebruikt hij zijn tijd niet optimaal. Hij kan die tijd beter gebruiken om te werken voor een beter betalende klant.


Ken je grenzen. Je kan een VA inhuren om je te helpen bij het maken van video’s, SEO op je website toe te passen zodat je klanten je vinden, te bloggen voor je onderneming of om je zakenreizen te plannen. Huur dus iemand in zodat je meer tijd kan vrijmaken voor het werk dat alleen jij kan doen.


Gebaseerd op het artikel "Here's why you need to hire a Virtual Assistant in 2019" door Amanda Pressner Kreuser, Masthead Media.